Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Glass Partitions In a Cathedral Height Space

Glass Partitions in a Cathedral Height Space
optimasystems.com

The design challenge for this new state of the art headquarters at 87 Weston Street, Bermondsey was to create an open, collaborative and fluid working environment.  The use of glass partitions was a key part of keeping the space open and light.  The new workspace – which will be the home for all companies within The Beyond Collective, including creative agency Above+Beyond and media agency Yonder has been optimised for hot desking.

The new space is within the Bermondsey Street Conservation Area. Designed by Stirling Prize-winning architects Allford Hall Monaghan Morris in collaboration with developer Solidspace.  It has a distinctive stepped exterior designed to reflect and complement the disparate architectural styles and scales of its neighbouring buildings.

Related article: 3 Reasons For Adopting The New Bifolding Door by Integral bifold

Maximizing Acoustic Performance

Inside, a three-D structural form lights the space in a cathedral-like way. The office occupies a 4,700 sq ft area with a striking 4.5m high ceiling. The design of the space references the simplicity of the site’s original industrial building and was conceived to provide an inspiring backdrop for the staff to realise their full creative potential.  Reflecting the industrial design, Optima’s 117 Plus Shoreditch Edition glazed partitions divide the space utilising Edge Symmetry pivoting doors and Kinetic sliding doors.  The structural integrity of the glass is maintained as the slimline aluminium framework is bonded to the glass rather than creating panels.  This ensures maximum acoustic performance.

Interior design was by full-service interior design studio Jackdaw Studio. Dividing the space into support spaces and work hall allows the use of the area to be as collaborative as possible. Work tables that echo the wedge shape of the building are positioned within the main space and walkways at either side drive footfall down two pathways encouraging serendipitous encounters. ‘The Perch’, a bespoke shared work table, is available for gatherings and two immense review walls provide the final flourish.  The eating area tables are repositioned when a board meeting is called.

Related article: Why Is Natural Light So Important?

Collaboration, Co-creation and Open-thinking

The Beyond Collective is a micro-network of specialist companies, unified around the common goal of helping clients grow their brands in the age of the audience.  they are home to creative entrepreneurs from the worlds of film, music, brand, media, PR, production and advertising, working collaboratively and independently on a diverse range of client business challenges.  The new home, in Bermondsey, is a purpose-built, creative space that fosters collaboration, co-creation and open-thinking across teams, disciplines, companies, and clients.

Source: optimasystems.com

SEE MORE NEWS ABOUT:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Glassinnov Facebook

Glassinnov Twitter

Functionality and safety play important roles in the case of all substructures. Wedi Building Boards are thermally insulating , light while still stable as well as completely waterproof.
https://t.co/FVTaOuwhiO

#buildingboard #insulating #construction #house #bathrooms

Global survey finds we’re lacking fresh air and natural light, as we spend less time in nature.
Find more about the study here 👉 https://t.co/9nSxfdGhPA
@VELUX #naturallight #home #Construction #architecture #buildings

Load More…